Her türlü metini özgün bir şekilde işleme becerisinin yanında bir de görsel işleme becerisi eklenen yeni model yapay zekâ robotu ChatGPT-4 bin bir çeşit konuda hayli farklı içerikler üretiyor.
Dili etkin bir şekilde işleme becerisine sahip teknolojilerin ChatGPT-3 ile hayatımıza girdiği 2020 yılından bugüne kadar ışık hızında ilerleme kaydetti ve her geçen gün güncellemelerine yenileri ekleniyor. ChatGPT-3 sonrasında yapılan ChatGPT lansmanı dijital gündemi büyük etkiledi ve oldukça değiştirdi. Bu yapay zekâ kendisine iletilen her şeyi doğru bilgilerle cevaplıyor. Üstelik aynı soru veya isteme her defasında farklı içerik bile üretiyor! Öğrenciler ve içerik editörleri tarafından hızlıca benimsenen hayranlık yaratan bu sistem aynı zamanda eğitim kurumları tarafından intihal gerekçesi ile dışlandı ve yasaklandı.

OpenAI tarafından 14 Mart 2023 tarihinde bir etkinlikte tanıtılan ChatGPTGPT-4 şimdiye kadar kullanılmış olan ChatGPTGPT-3.5 dil modelini benimseyen bu sohbet botu ChatGPT’nin çok daha fazla gelişmiş versiyonu olarak karşımıza çıktı.
OpenAI paylaştığı blog yazısında, ChatGPT’den alınan geri bildirimler ve kullanıcılar tarafından da alınan her türlü geri bildirimleri önemseyerek ve bu konuda çalışmalar yaparak yeni versiyonu geliştirdiklerini belirtti. Yapılan çevrimiçi lansmanda, derlenen bu geri bildirimler sayesinde GPT3’e oranla daha güvenli ve yetenekli hale getirildiği belirtilen GPT4’ün doğru yanıtlar verme olasılığının yüzde 40’dan fazla; izin verilmeyen içerik taleplerini yanıtlama olasılığının ise yüzde 82 daha az olduğu OpenAI CEO’su Greg Brockman tarafından açıklandı.
GPT-3 versiyonu yalnızca sözcükleri işleme becerisine sahipti. ChatGPT-4 ise hem sözcükleri işliyor hem de başarılı bir şekilde görselleri işliyor. Yani görseldeki görüntüleri görebiliyor, anlayabiliyor, görselde bulunan nesneleri tanımlayıp yorumlayabiliyor. Mesela bir müzik bestesi, yemek tarifi gibi farklı içerik türlerini görsellere bakarak yaratabiliyor. Brockman buna örnek olarak lansman esnasında bir kâğıda sıradan bir web sitesi görseli çizdi. Daha sonra telefonuyla bu çizimin fotoğrafını çekti ve GPT-4’e iletti. Hemen sonra ise bilin bakalım ne oldu? Yapay zekâmız GPT-4 bu çizilen web sitesi için bir HTML kodu oluşturdu! Üstelik bununla da kalmadı ve kendisine gösterilen içerisinde birkaç tane malzemenin bulunduğu bir görseli de yorumladı. Görselde; süt, şeker, un ve yumurta vardı. Bunlardan neler yapılabileceği GPT-4’e soruldu ve şu gibi cevaplar alındı: Pankek ya da waffle, krep, Fransız usulü tost, omlet, kek, bisküvi… E daha ne olsun!
İnsan benzeri metin üretme becerisine sahip GPT-3 versiyonu 175 milyar parametre ile eğitilmişti. GPT-4 versiyonunun ise 170 trilyon parametre üzerinden eğitildiği açıklandı. Kapasitesinin artması ile birlikte aynı zamanda ChatGPT-4, kendisine iletilmiş olan bir web bağlantısının sayfasında yer alan metinlerle de etkileşime girebiliyor. Brockman’ın açıklamasına göre kişiler vergi yükümlülüklerini hesaplamak için de ChatGPT-4’ü kullanabilecekler.
-Sohbet hafızası güçlendirilerek sohbetlerin daha uzun olması sağlandı. ChatGPT-3 yaklaşık 8000 kelime ile sınırlıydı. ChatGPT-4’ün hafızası ise 64 bin kelimeye yükseltildi.

İnternetin Her Alanında Yeni Keşif: ChatGPT-4, artık hayatımızın önemli bir parçası. Bu yeni döneme bir an önce uyum sağlamak, adapte olmak oldukça önemli. Düşünsenize müzik bestesi, yemek tarifi gibi farklı içerik türlerini görsellere bakarak sıfırdan üreten bir yapay zeka var karşımızda. Chat GPT4, 25.000’den fazla kelimeyi işleme kapasitesine de ulaştı. Artık daha uzun içerikler oluşturabiliyor, daha karmaşık konuşmaları anlayabiliyor ve buna cevap verebiliyor, belgelerde arama yapabiliyor ve belgeleri analiz edebiliyor. Sorular sorduğunuzda sizi yönlendirebiliyor ve bazen verdiği cevaplar o kadar yaratıcı olabiliyor ki insan biraz ürküyor 🙂

Şu anda ücretli olan ChatGPT-4 Plus kullanıcılarının sayısı gün geçtikçe artıyor… Ancak önceki sürümünü ücretsiz olarak kullanmaya devam edebilirsiniz.

Sizler ChatGPT-4’ün geleceğinde yerinizi aldınız mı?

Published On: Nisan 7th, 2023 / Categories: Genel /

Subscribe To Receive The Latest News

Curabitur ac leo nunc. Vestibulum et mauris vel ante finibus maximus.

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Add notice about your Privacy Policy here.