Sayısallaştırma olarak da bilinen dijitalleşme ulaşılabilen bilgilerin, sayıların ya da verilerin fiziksel hiçbir yere bağlı olmadan bilgisayar tarafından okunabilmesi olarak tanımlanabilir.

Dijitalleşmenin Amacı 

Dijitalleşme, gelişen teknolojiyle beraber bize yepyeni bir hayat sunmayı hedefliyor. Bunu kağıt üzerindeki bilgileri bilgisayarın anlayabileceği dijital bir veriye dönüştürerek yapıyor. Bildiğimiz gibi bir zamanlar bütün bilgiler analogdu, şimdi ise dijitalleşme ile beraber bilgisayar ortamında daha hızlı ve daha güvenilir bir bilgi erişimine sahip olduk. 

Dijital Görünürlüğün Avantajları

Dijital görünürlükle beraber birçok alışveriş-internet siteleri, kurumsal sayfalar, bloglar vb. araçlarla şirketlerin görünürlüğü artıyor. Artık gelişen teknolojiyle beraber birçoğumuz internetten, dijital ortamdan alışveriş yapıyoruz. Bu durum hem şirketlerin müşteriye ulaşmasını, hem de müşterinin kaliteli hizmet alabilmesine olanak sağlamış oluyor.   

Müşterilere Ulaşım İmkanı

Dijitalleşme müşterilerle iletişim kurmanın yeni yollarını sağlıyor ve dijital ortamda müşteri memnuniyeti sağlanıp güven kazanılıyor. Örneğin bir ürünü almadan önce internetten o ürün hakkında birçok bilgiye dijitalleşme sayesinde ulaşabiliyoruz. 

İşin Dijitali

Teknolojinin getirdiği yenilikle beraber hayatımızın her alanında çeşitli değişiklikler oluyor. Bu değişim elbette iş hayatımızı da etkiliyor.

Dijitalleşmeyle beraber insanlara da teknoloji insanı, dijital insan diyebiliriz. Artık birçok işimizi internetten hallederken, çalışma hayatımızda da geleneksel çalışma şeklini geride bırakıp yeni bir dijital düzene geçtik. Dijitalleşmenin iş hayatımızda köklü değişiklikler yaşattığı çok açık görülmekte. 

İş Hayatımızdaki Değişiklik

Yapılan çalışmalarda, dijital dönüşümden en çok etkilenen sektörler sırasıyla finansal hizmetler, sağlık ve eğitimdir. Bunun yanında pazarlama sektörü de dijitalleşmeden en çok etkilenen sektörler arasındadır. Dijitalleşme ile beraber yeni yeni mesleklerin ortaya çıktığı görülmekte. Finanstan sağlığa, eğitimden spora kadar birçok meslek dijitalleşmekten kaçamıyor. Burada şirketlere ve kurumlara düşen bu trendden olabildiğince faydalanmaktır.  Ülkemizde özel sektörle birlikte devlet kurumlarının da dijitalleşmeye başarılı bir biçimde ayak uydurduğu görülmekte. Özellikle e-devlet, e-okul, e-nabız, e-beyanname ve e-fatura gibi işlemlerle devletin vatandaşa sunduğu hizmetlerde kalite ve hız ön plana çıkmakta.

Published On: Temmuz 17th, 2021 / Categories: Genel /

Subscribe To Receive The Latest News

Curabitur ac leo nunc. Vestibulum et mauris vel ante finibus maximus.

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Add notice about your Privacy Policy here.